5 forbrukslån med høy effektiv rente

5 forbrukslån med høy effektiv rente

Mange tar i dag opp forbrukslån for å finansiere ulike prosjekter hjemme eller kanskje for å gjøre hverdagen søtere med en langhelg til utlandet, kjøpe nye klær eller noe helt annet. Fordelen med forbrukslånet er først og fremst at låneprosessen er enkel og at du dermed kan få godkjent en lånesøknad på veldig kort tid. Det betyr at du slipper å vente i uvisshet på om lånet blir innvilge, de fleste banker og finansieringsselskaper gir nemlig deg svar i løpet av dagen og mange allerede etter en bare en times tid. Oppi alt dette positive er det viktig å huske på at det å låne penger langt fra er noen billig affære. Det koster, både i form av renter og gebyrer. Dette er noe du bør være oppmerksom på når du søker om lån. Du bør derfor sørge for å få flere tilbud slik at du kan sammenligne renter, og samtidig unngå de banker som har en høy effektiv rente. Det er ikke alltid sistnevnte er mulig, dette kommer an på kravene til de ulike bankene. Vi har dog sett litt på de banker som har en høy effektiv rente som utgangspunkt:

Ressurs Bank

Resurs Bank er en av de mindre bankene i Norge, og de har spesialisert seg innen forbrukerfinansiering. Her kan du søke om lån på inntil kr 300 000 og trekke ut tilbakebetalingen over så mye som 12 år. Ved å bruke lånekalkulatoren på Resurs Banks nettside kan du finne ut hvor mye det vil koste deg hver eneste måned å låne penger her. Renten hos Resurs Bank varierer og fastsettes ut fra en kredittvurdering. Den høyeste effektive renten er på 27%, men de fleste betaler i snitt en rentesats på mellom 16 og 18%. I tillegg må du betale et etableringsgebyr på kr 950 og et månedlig termingebyr på kr 40.

Kravene til å søke om lån hos Ressurs Bank er de samme som du møter hos de fleste andre banker:

Du må ha fast adresse i Norge

Du må være norsk eller vært bosatt i landet i minst tre år.

Du må ha en årlig inntekt på ikke mindre enn kr 200 000

Du må være mellom 24 og 65 år

Og du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Thorn

Thorn er kanskje mest kjent for finansiering av elektriske produkter, men Thorn Privatlån jobber også med forbrukslån og har gjort det i mange år. Du kan låne fra kr 10 000 og inntil kr 100 000, og pengene kan du betale tilbake over maksimalt 6 år. Når du søker om forbrukslån her, vil de foreta en kredittvurdering av deg og din økonomi, og ut fra resultatet bestemmer de hvor mye du må betale i rente. De fleste betaler rundt 18% i effektiv rente på et lån gjennom Thorn, noen mindre og noen en god del mer. Den høyeste renten er på hele 26,43% per år. Ved siden av den rentesatsen du får fastlagt må du også betale det gjeldende etableringsgebyret på kr 695 samt et fast termingebyr på kr 45. Ønsker du å søke om et forbrukslån hos Thorn, så må du, som alltid, oppfylle enkelte grunnleggende krav. Disse er stort sett alltid mer eller mindre like, bortsett fra aldersgrensen som hos Thorn er på 20 år.

Folkia

Folkia har vært en del av markedet for forbrukslån i mange år. Her er det primært mindre forbrukslån det går i, og du kan låne helt ned i småbeløp som kr 1000 og helt opp til noe større beløp som kr 20 000. I tråd med at beløpene er små er også tiden som er satt av til nedbetaling kort. Du har faktisk ikke mer enn 12 måneder på deg til å tilbakebetale herlighet, derfor er disse lånene best egnet som finansiering av akutte behov der du vet at du har mulighet til å betale tilbake beløpet kjapt. Den effektive renten hos Folkia er høy, noe som blant annet skyldes at låneperioden er såpass kort. Den effektive renten er derfor i mange tilfeller oppe på nesten 100% eller enda mer, men likevel må du se på dette i den rette sammenheng. Om du låner kr 10 000, så må lånet betales tilbake på 6 måneder og det koster kr 1968 i rente. Den effektive renten blir derfor skyhøy, men selve lånekostnaden blir «kun» på kr 1968. I tillegg til renten må du også betale et enkelt etableringsgebyr kr 350. Kravene for å søke om lån er, ikke så overraskende kanskje, de samme som hos de andre bankene. Den eneste lille forskjellen ligger i aldersgrensen, som hos Folkia er 20 år.

Klikk lån

Klikklån er et eget selskap innen Thorn konsernet og her tilbyr de forbrukslån på inntil kr 40 000. Lånet kan betales tilbake over 60 måneder. Som hos de fleste andre långivere blir renten fastsatt etter en kredittvurdering. Hos Klikklån ligger den effektive renten på mellom 17 og 27%, litt avhengig av hvor stort et beløp du ønsker å låne og hvor langt tid du ønsker å bruke på tilbakebetalingen. I gjennomsnitt betaler de fleste rundt 20% i rente på et lån herfra. Til renten blir det lagt til et termingebyr på kr 45 og et etableringsgebyr for opprettelse av lånet. Dette gebyret er på kr 695. Ønsker du å søke om lån, så må du oppfylle de samme basiskravene for inntekt etc. Aldersgrensen er dog satt til 20 år.

Fokuslån

Hos Fokuslån kan du søke om forbrukslån fra kr 10 000 og opp til kr 75 000. Du kan bruke inntil 80 måneder eller 6 ½ år på nedbetalingen, og du vil få tilbud om 3 måneders rente og avdragsfrihet.  Rentenivået ligger på mellom 19,8% og 28,36% effektiv rente og de fleste kundene betaler rundt 22-23%. I tillegg til renten må du også betale et termingebyr og et gebyr for opprettelse av lånet. Du kan søke om lån via nettsiden til Fokuslån, men sjekk at du oppfyller kravene først. Aldersgrensen er på 20 år for å søke om lån hos Fokuslån, ellers er betingelsene de samme som hos de andre banker.