Forbrukslån på mellom 1000 og 10,000 kroner

Forbrukslån på mellom 1000 og 10,000 kroner

Et kjennetegn ved de forbrukslånene nordmenn tar opp er at de ofte er veldig store. Når vi kjenner til hva slike lån vanligvis blir brukt til (oppussing, feriekjøp, bryllup, båtkjøp, etc.), så kan vi fort regne oss frem til at gjennomsnittsbeløpet per lån i hvert fall overstiger 100,000 norske kroner. Men det er ikke alle som har behov for så store lån. Noen av oss ønsker bare å kjappest mulig kjøpe en ny mobiltelefon eller få bilen fikset og da har man ikke behov for noe lån i hundretusenklassen.

Men finnes det reelle alternativ for de av oss som ønsker forbrukslån på mellom 1000 og 10,000 kroner?

Ja, det gjør det. Som i alle andre nisjer, så er det markedet som bestemmer. Og når mange nordmenn har bestemt seg for at den type finansiering er noe vi ønsker, så finnes det naturligvis banker som sier seg villige til å gå inn og tilby noen skreddersydde finansielle produkter. Slike lån markedsføres ofte som smålån og har følgende kjennetegn:

– De tilbys av litt mindre og ukjente banker.
– Pengene dukker opp på konto samme dag eller dagen etter søknaden ble levert inn.
– Den effektive renten er høyere enn ved større forbrukslån.
– Lånene bør betales tilbake kjapt for å unngå at de vokser seg store og dyre.
– Man kan søke slike lån enten via internett eller SMS.

Hvordan kan man få smålån?

Det kommer an på hvor ”akutt” du trenger lånet. For det er egentlig tre alternativer som finnes i Norge. Og alle krever at låntaker er 18 år og norsk statsborger eller bodd i Norge i minst tre år.

SMS-lån

SMS-lån er det kjappeste, men også det dyreste. Det fungerer ved at du sender en tekstmelding til en bank hvor du skriver hvilket lånebeløp du ønsker å motta og dine personalia. Kredittsjekken utføres nærmest umiddelbart og du vil ha pengene på konto så kjapt som overhodet mulig. En finurlig løsning for folk som er virkelig i akutt pengekrise.

NB! Pass på å betale ned SMS-lån så kjapt som overhodet mulig. Disse lånene vokser fort.

Forbrukslån/smålån

Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle disse lånene da bankene bruker mange forskjellige ord for å beskrive dem. Men dette er lån som har (nesten) de samme betingelsene som et forbrukslån, men kan kjennetegnes ved de fem faktorene jeg nevne innledningsvis.

Et økende antall banker i Norge tilbyr denne formen for finansiering, så du vil helt sikkert kunne finne et alternativ som passer dine behov. Det er generelt lettere å få små lån enn store lån, så du kan trygt prøve å søke slike smålån til tross for at du har blitt avvist av noen banker tidligere.

Kredittkort

Det tredje og siste alternativet for å låne mellom 1000 og 10,000 kroner er å søke om kredittkort. Riktignok er dette, som du helt sikkert skjønner, også det alternativet som tar lengst tid. En kredittkortsøknad er ikke noe som går igjennom på dagen og du skal fysisk få kortet tilsendt før du kan begynne å låne penger.

Allikevel er et kredittkort noe som alle norske voksne menn og kvinner bør eie. Det gir deg mange fordeler som kan gjøre at du sparer mye penger i hverdagen. Hvis du ikke har satt deg inn i hvilke fordeler et kredittkort kan gi, ut over å gi hurtige og billige lån over en kort periode, så anbefaler jeg at du kikker litt rundt på internett etter relevant informasjon.